Η Western Union στη φανέλα της Λίβερπουλ με 25 εκατ. λίρες


Η Western Union, η μεγάλη εταιρεία μεταφοράς χρημάτων και πληρωμών, ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ προκειμένου να γίνει ο πρώτος χορηγός στην ιστορία του συλλόγου που θα διαφημίζεται στο μανίκι της αγωνιστικής εμφάνισης. Στα 25 εκατ. λίρες (27,7 εκατ. ευρώ).
Ακόμα μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ εκμεταλλεύτηκε τον νέο κανόνα πουεπιτρέπει την τοποθέτηση λογότυπου χορηγού και στο μανίκι της φανέλας (πέρα από το μπροστινό μέρος). Μιλάμε για τηΛίβερπουλ, που όπως ανακοίνωσε ήρθε σε πενταετή συμφωνία με την αμερικανική Western Union. Επισήμως δεν ανακοινώθηκαν οι οικονομικές λεπτομέρειες, τα ρεπορτάζ στα βρετανικά μίντια, όμως, κάνουν λόγο για 25 εκατ. λίρες, δηλαδή 5 εκατ. ανά σεζόν.
Για το αγγλικό κλαμπ αυτή θα είναι μία καλή οικονομική ένεση, ενώ για την εταιρεία αυτή η συνεργασία είναι κομμάτι της γενικότερης προσπάθειας που κάνει μέσω του μάρκετινγκ και της διαφήμισης να δείξει πως έχει μετατραπεί σε πάροχο ψηφιακών πληρωμών. Η Western Union ξεκίνησε πριν από 166 χρόνια ως εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και μεταφοράς τηλεγραφημάτων. Τις τελευταίες δεκαετίες έγινε εκ των ηγετών στη μεταφορά ρευστού από τη μία χώρα στην άλλη, στη συνέχεια ακολούθησε την τάση του πλαστικού χρήματος και τώρα επιχειρεί να μπει και στον ψηφιακό κόσμο, ακολουθώντας τις ανάγκες του κοινού να κάνει συναλλαγές μέσω των κινητών συσκευών.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Western Union θα παράσχει στη Λίβερπουλ υπηρεσίες διαχείρισης μετρητών και διασυνοριακών πληρωμών και συναλλάγματος.Κερδισμένοι θα βγουν και οι φίλοι της ομάδας, αφού η εταιρεία θα τους προσφέρει ειδικές προσφορές για τη μεταφορά χρημάτων μέσω ψηφιακής εφαρμογής.
Επιπροσθέτως, στο μυαλό των ανθρώπων της Western Union είναι η δημιουργία ένας διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά, του «Western Union Cup», που θα δει τη Λίβερπουλ να δίνει φιλικές αναμετρήσεις απέναντι σε άλλα μεγάλα κλαμπ, με τα ματς να γίνονται σε ποδοσφαιρικά αναπτυσσόμενες αγορές όπως στις ΗΠΑ και στην Ασία.
Με το αγγλικό πρωτάθλημα έτοιμο να ξεκινήσει την Παρασκευή (11/8) εννέα ομάδες έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν χορηγό για το μανίκι. Από τα μεγάλα κλαμπ, εκτός από τη Λίβερπουλ συμφωνίες έχουν ανακοινώσει Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ παρά την έντονη φημολογία για συμφωνία με την Tinder η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντδεν έχει ανακοινώσει κάτι επισήμως.


 Πηγή:http://www.sportandbusiness.gr/
Share on Google Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας... Sport Management Greece

στη διεύθυνση: sportmanagementsm@hotmail.com
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το μήνυμα σας εδώ!!